FAQs

Hur kan jag kontakta smidigt handlande?

Du kan mejla oss på support@smidigthandlande.com där vårt kund serviceteam kommer att vara glada att hjälpa dig med det du behöver!

Skickar ni världen över?

Ja.

Varifrån skickar ni varor?

Vi skickar från Hongkong.

Kan jag ändra eller avbeställa min order?

Eftersom vi strävar efter att behandla order så snabbt som möjligt måste du begära eventuella ändringar/avbeställningar inom 12 timmar efter beställningen. Alla begäranden efter denna tid kommer att nekas. Din order kan returneras för full återbetalning efter att den har mottagits.

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Vi accepterar alla stora kreditkort (VISA, Mastercard, AMEX, KLARNA) och PayPal-betalningar.

När kommer min order att behandlas?

Alla order hanteras och skickas från vårt lager. Vänligen tillåt extra tid för din order att behandlas under helgdagar och reasäsonger. Vi behandlar order mellan måndag och fredag. Order kommer att behandlas inom 1-3 arbetsdagar från beställningsdatum och skickas nästa dag efter behandlingsdagen. Observera att vi inte skickar under helgen.

Hur lång tid tar det att få min order?

På grund av hög efterfrågan kan leveranser ta 3-15 dagar att komma fram, beroende på var du bor. Vänligen mejla oss på support@smidigthandlande.com om du har några frågor.

Vad gör jag om jag inte får min order?

Om du inte får din order inom 30 dagar efter leveransen har skett är du berättigad till full återbetalning.

Kommer jag att debiteras tull och skatter?

Priserna som visas på vår webbplats är skattefria i US Dollar, vilket innebär att du kan vara skyldig att betala tullar och skatter när du får din order. Importtullar, tullar och relaterade tullavgifter kan tas ut när din order når sin slutdestination och bestäms av din lokala tullmyndighet. Betalning av dessa avgifter och skatter är ditt ansvar och täcks inte av oss. Vi är inte ansvariga för förseningar som orsakas av tullavdelningen i ditt land. För ytterligare detaljer om avgifter, kontakta din lokala tullmyndighet.

Hur returnerar jag en vara?

Vänligen kontakta oss på: support@smidigthandlande.com

Vad gör jag om de vara/varorna jag har fått är defekta/felaktiga/skadade?

Kontakta oss om du har mottagit varor som är felaktiga, saknas och/eller är skadade. Vänligen inkludera ditt ordernummer, fotografier på varan/varorna och alla relaterade referenser vid mottagandet av ditt paket. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att lösa ditt ärende så snart som möjligt.

När kommer jag att få min återbetalning?

Alla återbetalningar kommer att krediteras till ditt ursprungliga betalningssätt. Om du har betalat med kredit- eller betalkort skickas återbetalningar till det kortutgivande banken inom 7-10 arbetsdagar efter att den returnerade varan mottagits eller avbeställningen begärts. Vänligen kontakta banken/kreditkortsföretaget med frågor om när krediten kommer att bokföras på ditt konto. Om du ännu inte har fått en återbetalning för din retur, här är vad du kan göra: Kontakta banken/kreditkortsföretaget. Det kan ta lite tid innan återbetalningen bokförs på ditt konto.